RENÉ ROOIMANS

Tekst: Fred Meijer en Marcel van Bree
Artikel uit Turning Wheel 2009-2

René Rooimans heeft de laatste twee lustrums voor ons opgetreden Zoals bekend woont René al enkele jaren in Duitsland, maar wordt hij zo af en toe bij bijzondere Hammondgelegenheden in Nederland gesignaleerd. We zijn dan ook zeer verheugd dat René bij onze verenging komt spelen.

René (1967) kreeg jazzmuziek al vroeg met de pa werd er plepel ingegoten. Thuis namelijk veel muziek van de Count Basie, Ella Fitzgerald, maar ook van Rhoda Scott en Jimmy Smith gedraaid. Al vroeg wist René dat het Hammondorgel zíjn instrument was en begon dan ook op 8 jarige leeftijd met orgelspelen. Hij heeft lange tijd les gehad aan de Rotterdamse Muziekschool, waar hij later ook workshops arrangeren en harmonieleer heeft gevolgd. Verder heeft hij laten een Master Class bij Rhoda Scott in Parijs gedaan, waar hij de mogelijkheid had z'n idool persoonlijk te ontmoeten.

Beroepsmatig is René echter niet de muziek ingegaan, maar heeft elektrotechniek in Delft gestudeerd. Als elektrotechnisch ingenieur is hij op de IT afdeling van Elektriciteitsbedrijf Zuid Holland (heet nu E.ON Benelux) en bij "Ben" (heet nu T Mobile) werkzaam geweest. Momenteel is René bij E Plus Mobilfunk, een van de mobiele netwerkbedrijven, in Duitsland werkzaam. Hij is echter als semi professioneel muzikant naast z'n werk, zowel in Nederland als in Duitsland altijd muziek blijven maken. Hij heeft met verschillende Nederlandse jazzmusici zoals Benjamin Herman, Dick de Graaf and Jesse van Ruller als ook met  internationale jazzmuzikanten zoals Rhoda Scott, Teddy Edwards en Ray Appleton gespeeld.