Orgels van de Hammondclub

De vereniging heeft een Hammond A122-S met twee Leslies 251 in eigendom. In 2016 heeft de club de B3 met Leslie 122 gekocht van Aart van de Beek.

Onze A122-S is een van de laatste modellen in Antwerpen gebouwd. Het instrument is enkele jaren geleden voor onderhoud en revisie door MusiFix onderhanden genomen.
De B3 met Leslie 122 zal dit jaar (2017) ook volledig gereviseerd worden en zullen er enkele aanpassingen worden gemaakt.

De orginele A122-S heeft een Pedaal-Sustain dat destijds in Antwerpen ontwikkeld was. Deze is vervangen door een Trek II Pedaal-Sustain. Voordeel is dat het String-Bass geluid gecombineerd kan worden met de normale bas tonen en het heeft een Attack waardoor het meer op een “String-Bass” lijkt.
De orginele Nagalm-unit en versterker van de A122-S is vervangen door een Trek II Reverb. De nagalm komt daardoor direct in het orgel-signaal terecht waardoor de nagalm over de draaiende speakers hoorbaar is en niet meer over het zogenaamde “strakke” kanaal. De Leslie 251 heeft hiervoor een aparte versterker en 2 aparte speakers die aan de zijkant van de Leslie 251 zitten. Die worden nu dus niet meer gebruikt.

De 6-polige Leslie-aansluitingen zijn vervangen door professionele Speakon aansluitingen volgens de MusiFix standaard. Daarbij is het mogelijk om de snelheid van de Leslies in drie standen te zetten nl. langzaam-stop-snel (Chorale-Stop-Tremolo). Alle type Leslies met deze Speakon aansluiting kunnen op de A122 aangesloten worden. Ook kun je meerdere Leslies tegelijkertijd aansluiten (zelfs van verschillende types!).