Georgie Fame

Georgie Fame (geboren als Clive Powell, 26 juni 1943) is een Engelse Rhythm and Blues zanger en keyboardspeler. Hij had een aantal grote hits in de jaren '60. Tegenwoordig treedt hij nog regelmatig op met tijdgenoten als Van Morrison en Bill Wyman.

De manager van Georgie Fame in het begin van de jaren '60 van de vorige eeuw was Ronan O'Rahilly, geboren in Ierland en wonend in Londen. Voor Ronan lukte het niet om de platen van Georgie Fame gedraaid te krijgen bij de BBC of bij Radio Luxembourg. Dit was uiteindelijk voor hem de aanleiding tot het oprichten van een eigen zee-zender: Radio Caroline.Fame werd geboren in Leigh, Lancashire. Hij nam pianolessen vanaf zijn zevende en werkte, na op z'n vijftiende de Central County Secondary School verlaten te hebben, een tijdje op een katoenmolen en speelde 's avonds de pianopartijen in een band genaamd de "Dominoes":

The Dominoes: 1959 

Kenny Fillingham: Lead Guitar. Eric Eastham: Drums.
Johnny Hodkinson: Lead Vocal, aka: Tony Allen.
Clive Powell: Piano; (Georgie Fame to be).
Ronnie Carr: Bass GuitarNa meegedaan te hebben in een zangwedstrijd in de the Butlins Holiday Camp in Pwllheli, North Wales kreeg hij een baan aangeboden door de orkestleider, de Britse rock 'n' roll ster Rory Blackwell. Op zijn zestiende ging hij naar Londen. Op aanraden van Lionel Bart sloot hij een management afspraak met Larry Parnes, die ook Wilde en Billy Fury onder zijn vleugels had. Fury drong hem de naam "Georgie Fame" op, anders ging hij niet met hem in zee.Het jaar daarop tourde Georgie door de Uk naast Wilde, Joe Brown, Gene Vincent, Eddie Cochran en vele anderen.
 
Enfin, Fame heeft intussen een enorme reputatie opgebouwd en speelt nog steeds enthousiast.
 
Hij heeft een enorme discografie aan ons geschonken.

Singles:

Maar met de volgende single brak hij voor goed door:

EPs:

 

Albums:

 

Compilation albums:

 

 

Hierboven in 2015 met Simon Mayo in de BBC studio voor een interview.