Howard Beaumont

Artikel uit Turning Wheel 2020-1.
Tekst afkomstig van diverse websites vertaald door Patrick Holleeder. Foto: blad Okey nr.144.

Howard Beaumont, internationaal concertorganist, werd geboren in Halifax, Yorkshire. Op zevenjarige leeftijd begon hij met pianolessen, maar studeerde later uiteindelijk af op het orgel.
 
Howard leerde de kunst van het demonstreren van orgels in de late jaren '60 van o.a. Jerry Allan, Bill Skidmore en Harold Smart. Hij pakte vrij snel daarna dit vak professioneel op en begon te touren door het land. Later vermaakte hij passagiers aan boord van luxe cruiseschepen in de VS, terwijl hij in Amerika een nieuwe interesse ontdekte in de vorm van het machtige Wurlitzer-theaterorgel in Radio City Music Hall in New York. Bij zijn terugkeer naar dit land breidde Howard zijn talent voor orgelspelen verder uit door op deze grote orgels op verschillende locaties in het land te gaan spelen, waaronder het beroemde Wurlitzerorgel in Blackpool Tower.
 
Naast zijn concerten is hij vaak bezig geweest bij verschillende elektronische orgelfabrikanten om voor hen promotionele demonstraties te geven en met zijn onvolprezen vaardigheid het beste uit elk instrument te halen.
 
1989 was een belangrijk jaar voor Howard vanwege het feit hij in het Scarborough Spa Park complex werd aangesteld als Resident organist, waar hij elk zomerseizoen talloze vakantiegangers in de Sun Court heeft geamuseerd met zijn muziek. Hij is regelmatig als gast geweest in het populaire BBC Radio 2-programma 'The organist entertains' en heeft ondertussen meer dan 25 opnames gemaakt. En deze man komt spelen voor onze Hammondclub. Wij wensen hem, maar ook het publiek, een fantastische middag toe!◄