VERSLAG LEDENCONTACTDAG ZATERDAG 19 NOVEMBER 2022

Tekst: Frank Boerrigter. Foto’s: Johannes de Bie.
Artikel uit Turning Wheel 2023-1

 

VEENENDAAL - Een kort verslag van de ledendag qua tekst deze keer. Niet omdat er niet veel te vertellen valt, maar omdat ik niet het gevoel heb twintig keer te hoeven herhalen wat een fijne, muzikale, ongedwongen jubelsfeer er geheerst heeft.

 

Het ongeveer 45-koppige publiek maakte de start van de dag mee met het leden-voor-leden ochtendprogramma, gevuld met korte en zeer gevarieerde optredens van Hans Bakker, Klaas Zijdeveld, Stephan Pronin, Lou Muijtjens, John Borghuis, Vedant Meyran, Peter Smol, Edward Visser met op gitaar ondergetekende, Frank Boerrigter.

De leden kon- den naar wens begeleid worden door de enthou-siaste drummer Peter Weissink (zie foto direct ter linkerzijde).

 

Het leuke van de leden-voor-ledensessies is dat alle mogelijke stijlen en verschillende niveaus - van relatieve beginners tot virtuozen - te zien en horen zijn. Het werpt een panoramische blik op de club en stelt het prachtige Hammondorgel op een meest toepasselijke manier centraal. De afgebeelde foto’s zijn puur als impressie bedoeld.

Nu ik voor het eerst mijn opwachting gemaakt heb, kan ik zeggen hoe leuk het is om respons uit de zaal te krijgen en dat gevoel is elk medelid gegund!

 

Voor het middag gedeelte na de lekkere lunch met kroketten en broodjes kaas liep de zaal vol tot 70 man.

Frank Montis ziet muziek als taal. Hij ontmoette zijn medemuzikanten met wie hij zijn band The Pulitzers vormde door ze te zien spelen en te ervaren hoe zij ‘dezelfde taal’ spraken in hun muziek.

(zie meer informatie op frankmontis.com/projects/thepulitzers)

En WAT voor taal? Een bruisend optreden met veel energie, en ook van veel subtiele èn krachtige klanken, van onderling plezier en muzikale ‘puntje-van-je-stoel’ spanning.

Na afloop ontving de band dan ook een flink applaus. Tijdens de staande ovatie klonk er een luid, enthousiast gejuich uit de zaal.

Een betere afsluiting van 2022 had deze dag niet kunnen zijn! ◄