EERSTE CD VAN BAND LENNART

De komende ledendag live
Tekst: Fred Meijer (met dank aan Jan Temmink)
Artikel uit Turning Wheel 2009-3

Voor de komende ledendag kunnen we ons verheugen op een optreden van organist Lennart Temmink en zijn band. LennArt heet deze ambiteuze vijfkoppige formatie, die graag internationaal wil doorbreken. De 20-jarige Lennart (zoon van verenigingslid Jan Temmink) heeft ons al vaker getrakteerd op een fraai optreden. Uit de basisformatie wordt voor deze ledendag een trio gevormd. Hierdoor komt het Hammondorgel prominenter naar voren. Meerdere nummers van de eerste CD zullen uiteraard op het programma staan.

Dat LennArt een ambitieuze band is, blijkt wel uit hun website. 'Met de zeer ervaren, charismatische front-man Jayms als leadvocalist en aangevuld met één van Nederlands beste ritmesecties heeft deze band stootkracht genoeg om voor een internationale doorbraak te zorgen!', zo staat er te lezen.
Vette eigen nummers als Mamasita en Let the Sun Shine worden afgewisseld met harmonieuze ballads en verrassende uitvoeringen van bekende songs.
Naast het plezier en de passie die de band uitstraalt, is vooral opvallend met welk gemak Lennart de toetsen bedient. De invloeden variëren van Prince, Donnie Hathaway, James Brown en D'Angelo tot Jimi Hendrix en Billy Preston. Ook Justin Timberlake en Beyonce Knowles worden genoemd.

Lennart

We stellen de muzikanten even aan u voor; om te beginnen met Lennart. Vanaf zijn vierde was Lennart bezig met muziek en leerde zijn vader Jan hem de eerste noten op een Hammond te raken. Al snel volgde keyboardles op de lokale muziekschool en speelde de jonge toetsenist in een popband en later in een bigband. Hij ontwikkelde zelf zijn Hammond- en pianospel door veel op te treden. Vanaf z'n 15e zat hij bij de Carlos Santana coverband JingoLoco.
Al snel werd de toetsenman gevraagd om bij Hedys Ladys met 12 vrouwen het podium te delen. In 2004 won hij met drummer Mart Nijen Es de Jong Muziektalent Twente talentenjacht. Terwijl hij ook gewoon naar school ging, sloot Lennart zich aan bij The PianoHouse. Met optredens door het hele land ontwikkelde 'de kuif' zich snel.
In 2006 won Lennart met Marieke Dollekamp de aanmoedigingsprijs op het Prinses Christina jazz concours. In 2007 stond de muzikant voor het eerst op North Sea Jazz met DJ Maestro's Blue Note Trip. Februari 2008 kon heel Nederland de jonge Hammondman op tv zien in het programma ‘Mooi! Weer de Leeuw!’.
Rond die tijd ontmoette LennArt Jayms. Vanaf dat moment ontstond een bijzondere chemie die tot de band LennArt  heeft geleid.

Zanger gitarist Jayms

Zanger Jayms is producer, multi-instrumentalist, zanger en sinds een jaar of drie Artist Supervisor. Hij werkte samen met Busby Media aan de productie van Jose Bueno en zette Elle Bree op de nationale kaart.
De invloed van de verschillende culturen waar Jayms zijn jeugd doorbracht, maakt hem tot een veelzijdig artiest. In het verleden werkte Jayms onder andere met Bolland en Bolland, Peter Bauwens, Ronald van Huffel (producer van Blöf) en Phil Wilde (2 Unlimited). Zijn eigen band Jaymz werd uitgeroepen tot R&B / HipHop act van Gelderland 2003 en gooide hoge ogen op gerenommeerde websites in Amerika.
LennArt heeft voor de eerste CD met meerdere gitaristen gewerkt. Maar ook regelmatig worden de gitaarpartijen door Jayms gespeeld. Dit geldt ook voor de komende ledendag.

Drummer Demis Marcus

Drummer Demis Marcus komt oorspronkelijk uit Deventer en is op 31 januari 2008 afgestudeerd aan de Rockacademie in Tilburg. Daar heeft hij les gehad van geweldige leraren als René Creemers, Hans van den Hurk, Koen Lieckens en Ton Dijkman. Demis was betrokken in verschillende projecten en heeft zich verdiept in uiteenlopende muziekstijlen. Soul, Funk, R&B, Hip-Hop, Pop, Rock, Entertainment, Singer-songwriter, Latin, Fusion en Black Gospel. In korte tijd heeft hij veel speelervaring opgedaan in binnen- en buitenland. Een kleine greep uit de lijst: Zwarte Cross, Efteling Theater, Televisie (TROS muziekfeest op het plein), Groenoordhallen Leiden (Maud, Idols).
Sound, feel, dynamiek en groove zijn de sleutelwoorden voor Demis' drumstijl, en hij heeft graag een open mind voor nieuwe invalshoeken. Zijn grote hobby: lekker eten!

Bassist Mauricio Guerra Lopez

Bassist Mauricio Guerra Lopez is geboren in Valparaiso (Chili). Toen hij in 1978 naar Nederland kwam, voelde hij zich erg aangetrokken tot het drumstel. Zo kwam hij als drummer in verschillende coverbands. Daarnaast schreef 'Maus' ook eigen muziek. Vanaf 1998 speelde hij twee jaar bij de band Caz, maakte covers afgewisseld met eigen repertoire.
Na deze periode is hij zich meer gaan concentreren in het bespelen van de basgitaar, heeft ervaring opgedaan op sessies, in bands en met studiowerk. Hij is nog steeds bezig zich volop te ontwikkelen in het bassen en verdiept zich in meerdere muziekstijlen.
Sinds januari 2008 is 'Maus' bezig met het project Episode III samen met de broers Whistler, voorheen WCW. En nu zeer actief als de bas(is) van de band LennArt.

LennArt als trio

De eerste CD is begin augustus afgemixt en krijgt nog een vervolg met enkele videoclips voor een DVD-presentatie. Uiteraard staan er enkele nummers op het programma tijdens de komende ledendag.
Om het Hammondorgel beter te accentueren spelen uitsluitend Lennart, Jayms en drummer Demis Marcus. En daarmee staat dan gelijk een stevig fundament voor vette… muziek. Want dit genre spreekt velen tot de verbeelding en is een mix van … Oordeelt u zelf maar! ◄