Hammond A-1000

In de midden  70-er jaren werd de firma Ace-tone overgenomen door Nihon Hammond, een joint-venture van de Hammond Organ Company in Chicago en de firma Sakata Shokai in Osaka, Japan. Indertijd was Ace Tone opgericht door Ikutaro Kakehashi, die garant zou staan voor een aantal Hammond modellen, zoals de portable X-5, maar ook de toeleverancier was voor de, zowel losse, als ingebouwde ritmeboxen van veel Hammonds en die later de beroemde firma Roland op zou richten.

Een van deze modellen was de Hammond A-1000.
Eigenlijk was het gewoon een "gebrandlabelde"Ace-Tone A-1000 (dit brand0labelen werd bij Hammond tot laat in de 20e eeuw nog steeds gedaan en is het verkopen van een produkt van een andere fabriek onder eigen naam. Dit wordt ook in elektronica- en de auto-industrie veelvuldig gedaan).

Hieronder de Acetone A-2000 (met als extra de cassetterecorder).Links van de twee witte balans-levers (wat later door Yamaha over werd genomen) zien we een zwart afdek-klepje, waarin bij de grotere modellen de Leslie-schakelaars kwamen, zoals hieronder bij de A-3000.