HAMMOND XE PRO-LITE

 

 

 

De XE Pro-lite werd in principe ontwikkeld voor de muzikant die er váák mee op weg was.Door het wat dikke design woog een XE-1 maar liefst 35 kilo en door de specifieke vormgeving was het instrument ook minder handelbaar.Daarom ontwikkelde men de HAMMOND-ZONE een zeer aangepaste versie, hetgeen overigens ook wel gebeurde met sommige andere modellen.Het verwijderen van de dikke zij-panelen scheelde al 3 kilo en een volgende 7 kilo werd gewonnen door het totale versterker/speaker-systeem te verwijderen. Ook de houten standaard werd vervangen door een licht opvouwbaar en transportabel systeem. Verder werden aan de voorkant draaghandles geplaatst in in de sfeer van de oude X5 en B-200:

 

 Verder werden 100 nieuwe preset-combinaties ingeprogrammeerd, inclusief het vooraf geprogrammeerde ritme tempo. Ik ben ik nooit gelukkig geweest met voorgeprogrammeerde ritme tempo instellingen, want dan kun je niet zo gemakkelijk overschakelen naar een ander ritme, dat dan in een andere stroomversnelling stond geprogrammeerd. Op de buhne is dat heel vervelend.
De prijs van het geheel inclusief zwelpedaal, losse speakers en standaard was GBP 2995,-  en dit was exclusief een voetpedaal.
Aan de achterkant werden wat modificaties gepleegd en er werd een 11-pins Leslie aansluiting aangebracht.