Hans de Wild

Artikel uit Turning Wheel 2017-1

Wild Organ & Drums is de tweekoppige band van toetsenist Hans de Wild. Er wordt energieke, soulachtige jazz met hints naar funk en dance gespeeld: WILD music! 

Hans vertrok na zijn studie aan het Prins Claus Conservatorium naar New York om jazzmuziek te leren. In Amerika kreeg hij een beurs voor Berklee College of Music in Boston. Hij speelde o.a. met Lee Ritenour en band (met drummer Sonny Emory, Melvin Lee Davis), en B. Wirtz. Met de band Wild Organ & Drums is Hans de Wild  ook geregeld op TV te zien.

Peter Weissink is een jazz/ fusion en popdrummer (foto links). Hij werd in 1976 geboren in Nederland. Komend uit een zeer muzikale familie, is muziek Peters grootste passie sinds hij werd geboren. Wat begon met wat 'gebons' op potten en pannen en het spelen op een piano op 6-jarige leeftijd, werd snel genoeg gecombineerd met het spelen in mars- en straatbandjes, waarbij door Peter veel tijd werd gespendeerd aan het verder ontwikkelen van een goede snaredrumtechniek. Peter geeft les aan het ArtEZ conservatorium in Enschede en Zwolle. ◄