Leslie G-pedal

In navolging van  Het Hammond-Leslie Pedaal, welke meer bedoeld was voor de toetsenwereld, kwam Hammond-Suzuki in augustus 2014 op de markt met een G-versie van het bestaande pedaal, nu vooral gericht op gitaristen.Gebaseerd op het grandioze Leslie-effect in de SK-Serie, maar met een aantal verschillen, gaat Hammond hiermee de markt op.

Hier de verschillen met het Hammond Leslie Pedal (afbeelding hieronder).


De afmetingen zijn compacter, zodat hij makkelijker in de pedal-board's van de gitaristen past. De prijs is ook lager, maar ook het aantal mogenlijkheden zijn wat beperkter. Er zijn slechts drie virtuele leslies aan boord: 122, 147 en 18v (de oude Vibratone). Er is een rise en fall regelaar voor de boven- en onderrotors. Ook zijn er verbeteringen in de virtuele microfoonafstand bij de verschillende Leslie-types en is de mix tussen boven en onder verbeterd.

Verder is de overdrive bij alle Leslie-types verbeterd.
Nieuw in het Leslie G Pedal zijn "Dry"en "Wet" potmeters. "Wet" betekend het kunnen regelen van het, van effect voorziene signaal, dat naar de outputs gaat. "Dry" staat voor het originele, niet van effecten voorziene geluid, dat met "Wet" te mixen is.
Een "Red Line" knop regelt de overall-fast snelheid van de virtuele rotors en er is nu ook een preset-memory aanwezig d.m.v. de cabinet-selector.
Twee voetschakelaars zijn aanwezig, één schakelt het effect aan/uit, terwijl de andere schakeld tussen fast en slow. Als het effect "off"staat, is de input een echte bypass. De inputjack is een standaard 1/4 TRS, die zowel mono als stereo accepteerd.

De "G "zou bruto $ 299,00 gaan kosten, wat neerkomt op zo'n € 219,-. Het model is vooralsnog echter in Nederland niet via de normale kanalen leverbaar.

De "G "is in de USA ontwikkeld en geproduceerd.

Hier een video-demootje.