HAMMOND-SUZUKI JAPAN 

Zoals we weten, verkocht Laurens Hammond zijn onderneming op 12 februari 1960. Er wordt gefluisterd, dat het om een bedrag van rond de $ 100.000.000,- zou zijn gegaan.
Hammond werd een aantal keren overgenomen door diverse partijen, waaronder in 1977 door de Marmon Group, een groot consortium van 140 bedrijven www.marmon.com

Marmon heeft het oorspronkelijke Hammond in 1985 geliquideerd en verkocht de rechten etc. in 1986 aan Hammond Organ Australia, PTY Ltd, toendertijd in het bezit van Noel Crabbe.
Er gaan geruchten, dat het Duitse Wersi ook interesse had.

Hammond Japan had de productie rechten, maar geen rechten op de naam Hammond. Daarentegen had Hammond Australie in casu Noel Crabbe de rechten op de naam.
Beiden waren zogezegd dus tot elkaar veroordeeld, want de een kon niets doen zonder de ander. Uiteindelijk circuleren er afbeeldingen van Japanse Hammond modellen zonder de Hammond naam en er waren geruchten dat de eerdere Hammond modellen uit Japan het zonder de Hammond naam zouden moeten doen.

Beiden hebben elkaar toch gevonden en zodoende is het concern eigendom geworden van het  Japanse Suzuki onder de naam Hammond Suzuki. Overigens heeft de naam Suzuki niets te maken met de auto/motor fabrikant, daar de naam Suzuki in Japan heel gebruikelijk is zoals bijv. Jansen in de Lage Landen.

Wie is dan wel de oprichter van de onderneming Suzuki.

Daarvoor is een deel gewijd aan de oprichter van dat bedrijf Manji Suzuki en tevens aan de geschiedenis van zijn bedrijven.