Peter Baartmans overleden (1960-2024)


Peter Baartmans overleden (1960-2024)

Ons bereikte het trieste bericht, dat op vrijdag 12 april jl. na een kort ziekbed toetsenist Peter Baartmans is overleden op de veel te jonge leeftijd van 64 jaar.

 

Peter Baartmans was een rasmuzikant, topdemonstrateur bij YAMAHA en een inspirator voor velen. Ook voor mij was hij een groot voorbeeld. Heb veel van hem geleerd en afgekeken. Zijn kijk op muziek maken en de manier waarop hij dit bij zijn vele shows en demo’s overbracht op de altijd enthousiaste aanwezige toeschouwers was mijns inziens van een buitencategorie. Hij was een virtuoos op piano, orgel en keyboard. Heeft sindsdien vele CD’s ingespeeld, gearrangeerd en geproduceerd. Nadat hij in 1980 een overwinning behaalde op het YAMAHA Electone Festival, kende zijn indrukwekkende carrière alleen maar hoogtepunten en is hij ook voor de ontwikkeling van het merk YAMAHA van ongelooflijk grote betekenis geweest! Een betere ambassadeur hadden ze zich bij YAMAHA niet kunnen wensen. Het mooie aan Peter was ook altijd, dat je kon zien dat hijzelf ook veel plezier beleefde aan het spelen op de toetsinstrumenten. Zijn optredens voor de (toen nog talrijke) Orgel- en Keyboardclubs in Nederland waren altijd een lust voor het oor en altijd doorspekt met heel veel (muzikanten)humor. Hij was van werkelijk alle markten thuis!

Hij heeft behalve op YAMAHA ook op instrumenten van andere merken gespeeld, waaronder Roland en Kurzweil. Zo mochten wij hem ook eens ontvangen bij de Hammondclub. Op de ledencontactdag in februari 2012 (zie foto rechts) heeft Peter op onze Hammond A-100 een optreden verzorgd. Zijn enorme ervaring en staat van dienst blijft ervoor zorgen dat hij in dit vakgebied tot de allergrootste behoort.

Het is buitengewoon jammer en onwerkelijk dat hier zo abrupt een eind aan is gekomen. Wij wensen zijn familie, vrienden en vele andere mensen (ook in het vak) veel sterkte bij dit grote verlies. Peter maakte niet alleen muziek, Peter is muziek! Zo gaan wij hem voor altijd herinneren…! ?

Terug